Hoofdpagina Terug Hoofdpagina Van Haerst naar Harderwijk 

Voorbereidingen

figuur fotos/op-de-werf.jpg Op de werf.
De ’Op hoop van Zegen’ op de werf in hasselt. Dit is het bootje waarmee we gaan varen. Het is een zandaakje of sliedrechter aakje uit 1890. Martijn’s ouders hebben dit bootje ooit gekocht als vakantiebootje, en hebben er toen Martijn 4 was een tocht mee naar Parijs en terug gemaakt, ze hebben er destijds 9 maanden over gedaan en Martijn is in parijs 5 geworden. Zo ver gaan wij niet komen, want we hebben maar 3 maanden, maar we hopen België te halen.
23-05-2013: We zijn nog niet vertrokken, maar de werkzaamheden beginnen te vorderen. Het scheepje is grotendeels geschilderd, tussen de buien door, en het kinderkamertje is af. De raampjes zijn bijna waterdicht gemaakt, zodat het witte regenzeil eraf kan, en de zonnepanelen worden vandaag gemonteerd. Nog 1 a twee dagen werk, schatten we, en dan kunnen we vertrekken.
figuur fotos/vooronder-werkzaamheden.jpg
figuur fotos/vooronder-vlak-in-de-menie.jpg
Werkzaamheden in het vooronder.
figuur fotos/vooronder-in-de-verf.jpg
Het vooronder helemaal strak in de verf.
figuur fotos/vooronder-klaar.jpg
De kinderkamer is klaar.
figuur fotos/buitenkant-schilderen.jpg
Alles is in de menie, en de kop is al weer donkerbruin.
figuur fotos/een-kant-klaar.jpg
Een kant is klaar wat betreft schilderwerk aan het bootje.
25-05-2013: Bijna klaar. De zonnepanelen liggen erop en we hebben stroom!. Het schilderwerk is voorlopig klaar, we hebben nog wat bewaard voor onderweg. De raampjes zijn verbeterd, na de eerste bui nog even kijkenw aar nog kit tussen moet dus het regenzeil is eraf. Morgen gaan we alle spullen aan boord brengen en inruimen, en maandagochtend vertrekken we dan echt.
figuur fotos/bijna-klaar.jpg
Bijna klaar...
 Hoofdpagina Terug Hoofdpagina Van Haerst naar Harderwijk